Dit zijn de online marketing trends voor 2023

28 december 2022

In de wereld van digitale marketing komen en gaan trends snel. Zelfs met dat in gedachten moeten online marketeers de curve voorblijven als ze concurrerend en relevant willen blijven in hun respectieve industrieën. Als we vooruit kijken naar 2023, zijn er verschillende opkomende trends waarvan ondernemers en marketeers zich bewust van moeten zijn als ze zich begeven in het online landschap. In dit artikel bespreken we de trends op het gebied van online marketing voor komend jaar. 

AI en ML

Een belangrijke trend is het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) in digitale marketing. AI en ML kunnen marketeers helpen de relevantie, nauwkeurigheid en efficiëntie te verhogen door processen zoals gepersonaliseerde productaanbevelingen of gerichte advertenties te automatiseren. Dit kan leiden tot meer klantbetrokkenheid, betere website prestaties en een hogere ROI op marketingcampagnes. AI-tools kunnen bijvoorbeeld inzichten verschaffen in de kooppatronen van klanten, die marketeers vervolgens kunnen gebruiken om hun advertenties of aanbiedingen daarop af te stemmen. Daarnaast kan het gebruik van AI-gebaseerde chatbots bedrijven helpen een betere klantenservice te bieden en tegelijkertijd de kosten van handmatige processen te verlagen. 

Voice search 

Een andere trend voor 2023 is het toegenomen gebruik van voice search technologie binnen online marketing initiatieven. Omdat spraakherkenningstechnologie in de loop der tijd steeds beter wordt, vertrouwen meer consumenten op slimme speakers zoals Amazon Alexa of Google Home voor antwoorden op hun vragen. Marketeers moeten overwegen hoe deze verschuiving SEO-strategieën in de toekomst zal beïnvloeden – het optimaliseren van content voor long-tail zoekwoorden in plaats van korte zinnen is een must voor bedrijven die het meeste willen halen uit hun digitale campagnes in 2023. Daarnaast kan het creëren van content die speciaal is ontworpen voor gebruikers die een zoekopdracht met hun stem uitvoeren – zoals FAQ’s of video tutorials – ook helpen om de zoekmachine rankings van een website te optimaliseren en tegelijkertijd de betrokkenheid bij klanten te vergroten. Als je een SEO bureau hebt zal je je klaar moeten maken om je klanten te kunnen blijven bedienen – maar ook je eigen website kan je zo inrichten dat je middels voice search hoog in de rankings van de zoekmachines verschijnt.  

Influencer marketing

De opkomst van influencer marketing zal ook in 2023 doorgaan, omdat bedrijven manieren zoeken om een nieuw publiek aan te boren zonder grote bedragen te hoeven uitgeven aan traditionele reclame methoden zoals televisiecommercials of gedrukte tijdschriften. Door samen te werken met populaire influencers die al grote volgers hebben opgebouwd op sociale mediaplatforms zoals Instagram en YouTube, kunnen merken profiteren van een grotere naamsbekendheid tegen veel lagere kosten dan via traditionele kanalen mogelijk is. Het is belangrijk voor bedrijven die influencer-partnerschappen willen aangaan om niet alleen te letten op die influencers met enorme volgers, maar ook op degenen die een betrokken publiek hebben dat daadwerkelijk geneigd is om hun producten of diensten te kopen als ze worden aanbevolen door de influencer die ze volgen. 

Mobiele optimalisaties 

Tot slot is het duidelijk dat mobiele apparaten een grote rol zullen blijven spelen in digitale marketingstrategieën in 2023 en daarna! Mobiele optimalisatie is van vitaal belang als u wilt dat uw campagnes vandaag de dag maximaal succes boeken, aangezien de meeste consumenten websites nu voornamelijk bezoeken via smartphones of tablets in plaats van computers – dus elke website die niet is ontworpen met mobiele apparaten in gedachten loopt het risico potentiële verkopen mis te lopen door negatieve gebruikerservaringen te creëren op niet-geoptimaliseerde sites. Dit betekent dat elementen zoals paginagrootte klein genoeg worden gehouden zodat ze snel laden op mobiele apparaten en dat knoppen groot genoeg zijn zodat mensen geen moeite hebben om ze aan te klikken vanaf handheldschermen – beide kwesties die ertoe kunnen leiden dat klanten vertrekken voordat ze een aankoop doen als ze niet goed worden aangepakt! 

Kortom, het is duidelijk dat technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), voice search optimalisatie en mobiele optimalisatie allemaal een belangrijke rol zullen spelen bij online marketingstrategieën in 2023 en daarna! Het ontwikkelen van kennis over hoe elk daarvan werkt is essentieel voor degenen die willen dat hun bedrijf dit komende jaar boven alle concurrenten uitstijgt!

Bron: Marketingreport.nl

Openingstijden

Ma - Vr 08.30 tot 17.00 uur

Volg ons

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

© Vivere 2022      

Onderhoud & Hosting LinQxx